Eftersom chikiskörden blev god i år så har jag fått hitta sätt att använda chilifrukterna på. För nån vecka sen testade jag denna söta chilisås och blev helt såld. Supergod är den! Styrkan i såsen beror förstås på chilin och fröna. Vill man ha en mildare sås får man pilla bort chilifröna.
Sweet chilisauce
2 röda chilifrukter
3 vitlöksklyftor
0,5 dl vitvinsvinäger
0,75 dl vatten
1 dl socker
2 tsk maizenastärkelse + lite kallt vatten
Grovhacka chili och vitlök. Mixa chilin, vitlöken, vitvinsvinägern, vattnet och sockret i en matberedare. Låt blandningen sen sjuda 4 minuter i en kastrull. Rör ut maizenastärkelsen i nån matsked kallt vatten och rör ner i kastrullen. Låt såsen sjuda 3 minuter. Häll upp på väl rengjorda flaskor och avnjut de närmaste månaderna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar