lördag 2 november 2013

Tacogömma

Vill man lyxa till fredagskvällen med något lättlagat och tacoinspirerat så är det här ett utmärkt recept. Det är lite plockmatskänsla över det hela och gömman kan man sitta länge över och umgås!  När man väl stekt köttet så sköter det sig själv i ugnen sen. Det går också bra att förberedas så att man gratinerar tacogömman strax innan man ska servera maten.
Resterna efter middagen blir bra till lunch

Tacogömma

800-1000 g malet kött
2 lökar
2 klyftor vitlök
2 röda paprikor
1påse original tacopulver
400 g krossade tomater (eller ca 5 tomater)
200 g philadelphiaost
200 g crème fraiche
150 g riven ost

Finhacka lök och vitlök. Skär paprika i små bitar. Stek maletköttet och krydda med lite salt och peppar. Låt löken och paprikan steka med en stund och krydda sen med tacokryddan. Rör ner den krossade tomaten (eller tomater som du skurit i bitar). Smaka av. Rör ihop philadelphiaost och crème fraiche och bred ut i en ugnsform, fördela köttröran över och strö på osten. Gratinera i ca 15 minuter i 225 graders varm ugn.

Servera med nachos och en fräsch grönsallad

Det blir riktigt gott om man kryddar allt själv med en egengjord tacokrydda. Min variant hittar ni här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar