måndag 19 januari 2015

Jitterbug

Småkakor i en burk i skåpet, bara att fram när någon kommer på besök. Den här varianten på småkakor är det lite mer jobb med. Men det är de värda för de blir goda!

Mammas julfavorit
Jitterbugg

Mördeg:
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
1 äggula

Fyllning:
1-2 äggvitor
1 dl socker

1. Arbeta ihop mjöl, socker smör och äggula till en mördeg.
    Låt degen vila svalt en stund.
2. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum och tillsätt
    lite socker i taget samtidigt som du vispar.
3. Dela mördegarna i två delar och kavla ut varje del till en
    kvadrat (~ 16x30cm), drygt 0,5 cm tjockt.  
    Bred på hälften av fyllningen på vardera kvadrat och rulla ihop dem som rulltårtor.
4. Lägg rullarna på en skärbräda och ställ dem kallt en stund.
5. Skär dem i 1 cm tjocka skivor, lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen
    12-15 minuter i 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar