tisdag 31 mars 2015

Hallonrutor

En och samma smet som ändå blir en kaka i tre lager. Lyxiga men enkla bärrutor!

Smuliga hallonrutor

4,5 dl socker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
250 g smält smör
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl naturell yoghurt
~250 g hallon

Blanda ihop socker, vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner det smälta smöret.
Lägg undan 3 dl av degen i en skild skål (till smultoppingen).
Rör först ner vaniljsocker, sen ett ägg i taget och till sist yoghurten. Gärna med elvisp för att få en fin och slät deg.
Bred ut degen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Strö först hallon ovanpå och sen smultoppingen.
Grädda 20-25 minuter i 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar