fredag 15 januari 2016

Biskvier

Härligt goda, men lite pilliga. Fast väl värda besväret!

Chokladbiskvier (~25 små)

Mandelbotten
150 g mandelmassa
1 äggvita av ett litet ägg

Smörkräm
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 äggula

Chokladglasyr
150 g mörk choklad


Börja med mandelbottnen:
Riv mandelmassan grovt på rivjärn och vispa i äggvitan. Det ska bli en jämn smet. Låt smeten stå en stund för att få ett jämnare resultat sen. Spritsa eller klicka ut rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 180 grader ca 12 minuter. Låt bottnarna svalna.

Alla ingredienser till smörkrämen ska vara rumstempererade, annars är det risk att krämen skär sig.

Gör sen smörkrämen:
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och ägg till en jämn och slät smet. Bred ut smörkrämen med hjälp av skedar på mandelbottnarna (forma små toppar). Ställ biskvierna i kylskåpet en timme så att de är ordentligt avkylda då de doppas i den  varma chokladen.

Smält chokladen sist och doppa toppen av varje biskvi så att den täcks av choklad. Låt stelna i kylskåp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar