Härligt goda, men lite pilliga. Fast väl värda besväret!
Chokladbiskvier (~25 små)
Mandelbotten
150 g mandelmassa
1 äggvita av ett litet ägg
Smörkräm
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 äggula
Chokladglasyr
150 g mörk choklad
Börja med mandelbottnen:
Riv mandelmassan grovt på rivjärn och vispa i äggvitan. Det ska bli en jämn smet. Låt smeten stå en stund för att få ett jämnare resultat sen. Spritsa eller klicka ut rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 180 grader ca 12 minuter. Låt bottnarna svalna.
Alla ingredienser till smörkrämen ska vara rumstempererade, annars är det risk att krämen skär sig.
Gör sen smörkrämen:
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och ägg till en jämn och slät smet. Bred ut smörkrämen med hjälp av skedar på mandelbottnarna (forma små toppar). Ställ biskvierna i kylskåpet en timme så att de är ordentligt avkylda då de doppas i den varma chokladen.
Smält chokladen sist och doppa toppen av varje biskvi så att den täcks av choklad. Låt stelna i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar