söndag 5 maj 2013

kolasnittar


Härligt sega och underbart goda kolasnittar med en touch av ingefära. 
Superenkelt att svänga ihop dessutom!
Men se upp, de har en rykande åtgång! 

Kolasnittar

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk matsoda
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

Vispa smör, socker och sirap krämigt.
Blanda först de torra ingredienserna tillsammans och sikta ner dem i smeten. 
Arbeta degen smidig.
Dela degen i 3 delar och rulla ut till längder lika långa som bakplåten.
Lägg längderna på plåten och platta till dem lite.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader, tills längderna är gyllene, ca 12-15 minuter.
Låt dem svalna lite innan du skär längderna på snedden
Låt kolasnittarna svalna helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar