tisdag 30 september 2014

Zucchinikaka

Zucchini (eller squash) växer så det knakar och jag gnuggar geniknölarna för att få använt upp de fina gröna. De har inmundigats råa, marinerade, grillade, kokta, stekta och i soppa. Nu senast testade jag ha dem i en kaka. Å det blev en ny favorit!


Zucchininaka 

100 g smör eller margarin 1. Smält matfettet och låt det svalna.
3 ägg                                        2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2 dl socker                                3. Tillsätt riven zucchini och det smälta matfettet
3 dl grovriven zucchini (150g) 4. Blanda vetemjölet och kryddorna noga. Rör ner
2 dl vetemjöl                                det i smeten. Rör ner pinjenötterna till sist.
1,5 tsk malen kanel                    5. Häll smeten i en smord och bröad form (24 cm)
1,5 tsk malen kardemumma         6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca
2 tsk bakpulver                               30 minuter. Låt kakan svalna innan den försiktigt lossas
1 dl pinjenötter (eller valnötter)        ur formen.

Glasyr

25 g smör eller margarin              1. Vispa ost och smör fluffigt.
100 g naturell färskost                   2. Rör ner florsocker och vaniljsocker, rör tills krämen
1-1,5 dl florsocker                           är mjuk.
1 tsk vaniljsocker                         3. Tillsätt citronsaften.
1-3 tsk citronsaft                          4. Bred ovanpå den kalla kakan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar