tisdag 29 mars 2016

Energibar

Det är enkelt att göra egna energibars. Man kan också variera enligt eget tycke och smak. Fröna går att byta ut till de frön eller nötter du gillar. Russinen kan bytas ut mot torkade dadlar eller fikon. Och chokladen kan vara ljusare eller mörkare.

Energibars (~10 st)

1 dl solrosfrö  
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn
1 dl russin
1 msk honung
1 ägg
1 äggvita
50 g mörk choklad

Mixa frön med havregryn och russin till en finkornig massa. Värm honungen lite så att den blir rinnande och mixa med den, ägget och äggvitan. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper till en ca 0,5 cm tjock rektangel. Grädda i 175 grader ca 15 minuter. Låt svalna. Smält chokladen och bred den ovanpå. Låt chokladen stelna helt (i kylskåp) innan du skär i bitar.

1 kommentar: