måndag 3 juni 2013

Scoutbröd

Vill man ha ett hembakat bröd som mättar många munnar är det här brödet ett bra val. I min receptsamling heter brödet Annikas scoutbröd eftersom det var Annika som hade receptet på detta superenka och goda bröd. Här behövs inget semlerullande eller runddrivande, här gäller det att platta till! Inför ett kårläger bakade vi många satser och brödet uppskattades av scouter och ledare.

Annikas scoutbröd

75 g jäst
1,5 l ljummet vatten
2 msk salt
1,25 dl olja
Ca 3,3 l mjöl (4 dl havrekli, 6 dl rågmjöl, 8 dl havregryn, resten vetemjöl)

Lös jästen i lite av det ljumma vattnet. Rör ner resten av vattnet, saltet, oljan och det mesta av mjölet. Arbeta in mera mjöl i degen. Den ska vara rätt lös. Låt jäsa 30 minuter, platta ut degen fördelad på två plåtar och strö lite havregryn överst. Låt jäsa ca 30 minuter. Grädda i 225 grader varm ugn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar