måndag 30 december 2013

Knäckebröd med solrosfrön

Att baka eget knäckebröd är egentligen enkelt. Jag föreställer mig att det ska vara svårt och tidskrävande, men det är det inte. Dessutom blir det otroligt gott.

Knäcke med solrosfrön

25 g jäst
2,5 dl vatten
1 msk honung
1 tsk salt
1 msk olja
1 dl solrosfrön
1,5 dl kornmjöl
2 dl grahammjöl
2,5 dl vetemjöl

Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt honung, salt, olja och solrosfrön. Rör sedan i kornmjöl, grahammjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta till sist in resten av vetemjölet. Dela degen i 12-15 delar och kavla ut varje del skilt till runda kakor på bakplåtspapper, använd vetemjöl för att degen inte skall klibba fast i kaveln. Kavla tunt! Nagga, sporra och grädda i 12 minuter i 225 grader. Gräddningstiden är ju beroende av knäckebrödens tjocklek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar