Jag och min treåriga systerdotter bakade dessa härliga djurkakor som hon med bestämd ton sa att liknade katter. Degen är smidig att arbeta med och den håller formen bra i ugnen. Att få den ljusa degen (ansiktet) exakt i mitten var en utmaning, men inte är det ju så noga med det heller. Bakglädje är ju det viktigaste!
Kattkakor ( ca 24 st)
150 g rumsvarmt smör
1,25 dl socker
Finrivet skal av 1/2 citron
4 dl vetemjöl
+ 1,5 msk vetemjöl
+ 1,5 msk kakao
Rör först samman smör, socker och citronskal och arbeta sen in vetemjölet. Dela så degen i två delar (1/3 och 2/3). Arbeta in 1,5 msk vetemjöl i den mindre degen och forma den till en rätt så kort rulle. Arbeta sen in 1,5 msk kakao i den större degen och kavla ut den tillen liten och rätt tjock platta som du rullar runt den ljusa degrullen. Låt degrullen stå i kylskåpet en timme. Skär degrullen i tunna skivor (1/2 cm) ta ut blommor med ett pepparkaksmått. Dekorera nos och ögon med små choklad-linser eller strössel och grädda kakorna i 7-10 minuter i 180 grader varm ugn. Låt dem svalna och spritsa ut mun och morrhår med smält choklad.
Receptet är från tidningen Hembakat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar