söndag 9 februari 2014

Nötkebab

Häromkvällen fick jag vara med och dela på 1/4 av ekotjuren Into. Vi fick se hur de olika köttbitarna ser ut innan de skärs i mindre bitar, stekar och biffar. Intressant var det! Med mig hem hade jag både fina lövbiffar, ytterfilébiffar, stekbitar för kalops, rulle som passar bra till skav, ugnskött och maletkött. Och så lite ben till en buljong. Det mesta åkte ner i frysen direkt, men lite maletkött fick förvandlas till biffar och kebab direkt.

Hemlagad nötkebab 

2 kg maletkött
1/2 dl svartpeppar, grovmalen
1/2 dl aromat

Arbeta in kryddorna i köttet. Gör en rulle av köttet och linda in köttet i aluminiumfolie (lämna ändarna lite öppna). Lägg köttbullen på ett galler med en plåt under och låt kebaben stå och gotta till sig i ugnen i 4 timmar i 125 grader. Låt sen svalna i eftervärmen. Skär tunna skivor av köttet och njut av den hemlagade kebaben.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar