tisdag 11 februari 2014

Tacopaj eller tacoomelett

En kryddigt god och mättande paj (eller omelett om man nu vill). Passar utmärkt att frysa in i portionsförpackningar för kommande luncher eller middagar. Servera med en fräsch grönsallad och guacamole.

Tacopaj (6 portionsbitar)

5 ägg                                         Vispa snabbt ihop ägg och vätskan, förgrädda i 225 grader tills
1 dl grädde eller mjölk              bottnen är fast och börjar få lite färg.

400 g malet kött                        Stek det malda köttet i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök,
1 vitlöksklyfta                           tomatpuré, tacokrydda och lite salt och peppar. Tillsätt vattnet och
1 msk tomatpuré                       låt röran bli krämig. Fördela köttet över pajbottnen.
2 msk tacokrydda
salt, peppar
0,5 dl vatten

Tomat i skivor                           Fördela tomat och lök på pajen.
Lök i ringar

2 dl riven ost                             Vispa samman grädden med creme fraichén och rör ner osten. Bred
1 dl grädde                                ut över pajen.
0,5 dl creme fraiche
                                                  Grädda i 225 grader tills ytan blivit gyllene


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar