fredag 6 december 2013

Hallonkola

En kola som jag ville testa i år var hallonkola. Att smaksätta kola med bärpuré blir intressant, både vad gäller smaken och färgen. Tidigare år har jag använt lingonpuré, men hallon kan ju aldrig bli fel!
 Härliga färger innan kokningen

Hallonkola (ca 35 st)

225 g hallon
3/4 tsk vaniljpulver
2 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap

Passera hallonen genom en sil för att slippa kärnorna i kolan sen. Blanda allt i en tjockbottnad kastrull och koka upp under omrörning. Låt allt koka till ca 125 grader (125-130 grader eller gör ett
kulprov) och häll kolan i en bakplåtspappersklädd form (20x20 cm) för att stelna. Skär eller klipp kolan i bitar.

2 kommentarer:

  1. Men tack snälla du för ett lättförståeligt recept:) är kanske lite trög men har inte förstått av alla hallonkolarecept jag läst på nätet om jag ska blanda i vätskan jag pressar ur hallonen el purén som blir kvar i silen. .. Ditt förstod jag! God Jul :) hälsar Berit

    SvaraRadera
  2. Tack Berit och God Jul till dig också! Visst är det roligare att testa på när det är tydligt skrivet! Med hallonkolan här så vill jag ha den slät, så då använder jag vätskan och inte fröna.

    SvaraRadera