lördag 19 april 2014

Marsipan

För en hemmagjort marsipan behövs sådant som ofta finns i köksskåpen hemma hos mig:
Mandel
Florsocker
Äggvita 
Hushållsfärg

Det är enkelt att göra egen marsipan. Den är också väldigt god! 

Marsipan
200 g skållad och skalad mandel 
~ 3 dl florsocker
1 äggvita

Hushållsfärg att färga med

Mixa mandeln till ett fint pulver i matberedaren. 
Tillsätt lite florsocker i taget och fortsätt mixa.
Tillsätt äggvitan och mixa ihop allt.
Tillsätt mera florsocker för en fastare marsipan och lite vatten för en lösare marsipan.
Färga marsipanen med lite hushållsfärg.
Använd direkt eller plasta in och låt stå i kylskåpet.


Igår blev det lite påskpyssel av min marsipan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar