Sväng ihop en härlig drömtårta vändagen till ära och bjud åt dina nära och kära!
Botten Fyllning
3 ägg 150 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker 1,5 dl florsocker
1 dl potatismjöl 2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao 1 äggula
1 tsk bakpulver
Det här receptet är har inget vanligt mjöl i sig och passar därför bra också för de som har celiaki.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqFFDy-_yf684fAEIHi_IEl2alD3mjYpUPfXmer2hYqvJEHurVqAmKeq18slWVB-fCZZq4VmaLeyagKMzHCC1ZbLCmZQ0vls-0IH2jqzpf8G5S5qvm9y88o5DgO5ZwZoc9lQvt5kSlOY4/s320/2013-02-09+09.42.14.jpg) |
Vispa ägg och socker pösigt |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjJbs3OaMNnWAstzAUUCIQ67XMgeT9A_PE6CyxDCHrFVhfLdRl4qago_5ID99pKiF30zscon4E1-g8IN_AwzuiEL_Z3j8mDQps8kRPUxLHsT97jtOQDnniwqMiIR7sHB6YU4E3ENC69j4/s320/2013-02-09+09.45.51.jpg) |
Vispa tills du kan forma en åtta på ytan med lite smet |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0ekHvsY50e0B7QesJWLjKFBGwniyvMo_EiitnhCGq7aUNI_JhhLVLPE0SHIEJtC3LQuw3L2cwXcIkB3u7dBqxUQGLE_ZOw8a7eGuiH0MHLtnmOm0iHH1eVJig1qjwLiV0mbzKcTfO7nI/s320/2013-02-09+09.44.02.jpg) |
Sikta de potatismjöl, bakpulver och kakao |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmeh7H9OjtE_yoIII-Cznsp2fv2veFwxv5CmQW5U6Z3QFJxdwEWgiPwwMYqxKvPSikv1bun9WEY0tsJ57VCpFgTPPq7YVxpK9S8jaQDnEaC8PfEsOwipZLjemqUW8Dxg8qjy41X83S46w/s320/2013-02-09+09.47.00.jpg) |
Vänd ner de torra ingredienserna försiktigt i äggvispet med en slickepott |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinVAQop59Rx-YeIW7Zi2u-geYO5NbWhgoc7AtrPrALHilln9aU8E03jRDgb8Yy-DtxueOe27EQ9vs6A1SFZ5KM-dHAsb36hpxPeqcYc9hrPh1WujjxMZRX5UkhCsIM0il0CoXp1tInJyI/s320/2013-02-09+09.50.22.jpg) |
Bred ut smeten i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifKOu5j8swaxiHVGTQ1wzoWrb3uUgqHKlDsnl3MYXqSel30yjN2XvsRQ17_q9fQ4piOUpQgeEhagnIC3Bro6ADuv_tbAT5DON2pOXgaAOkIJ7X7_urz2ZvpjKU-Akz9SbTtlxCDaIPlSc/s320/2013-02-09+10.00.59.jpg) |
Grädda i 200 grader tills kakan lossnar lätt från bakplåtspappret, ca 6 minuter |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiQelPDvz5CynZcmBaXiR-Nl2sfTJ9u_c4FTpM-vDvy6MUzwOsiTT85Ny9aL7X0pnZdmxlD5Fz1QIeRBXaFz_bhoqIJPCZ5hxnIJIFdHe9uiIC9xOir41LIRWiN9byQ03B7Z2U07VfWyc/s320/2013-02-09+09.51.27.jpg) |
Sockra under tiden ett bakplåtspapper |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7Wv16apKIrlvgulZ-9Q4yuuExWeAEqSH2CIwnyoq3mPzGeIKDpg7-U24ili9apJwDhPcHY-wwWnnzf3Gfn-qheNzkqwf_9d3JUTMfIug0cSgT4CxTIkOTt7jpOwtZ1NUN30j_3eMhBAA/s320/2013-02-09+10.03.16.jpg) |
Stjälp upp kakan genast och ta försiktigt bort pappret som kakan gräddats på |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj21DGJZN5Aii5_osaIJGKP_J3AnjiKIU0dsqMRoPr41TIb8Q1u8P2yCCUiv1EQISwpoiKVOWoMLzavmZzHJlg-OjhaSaxwxJZu8khyZZfAFxlyFCNmvE0xpRabCnvlrSt4AvY-gjYC2CY/s320/2013-02-09+11.15.37.jpg) |
Rör fyllningen porös, vispa eventuellt med elvisp |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz_BllwK7UIQF7KPacX05deyn39sZEUAdomn4X-IfhLZUZnxNZiCAMF7WBN5pApAFHtiMaiNrhAU_Hkpg9Hz96jIJfXL2Ge2iS8nct7tHOtz6ohzunjhbLunFuDo2P-VV8pYvXpXLAj24/s320/2013-02-09+11.40.49.jpg) |
Bred ut fyllningen jämnt på den kalla kakan |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfm34n4ENhVdIYGzBuXQ7KoTgK7zmahf30ReRsBAV0CRdPBryfI_12vHm-gN9-bGExwIaussMPHQJP2qxKI1CoAuToYC5ew3VBOsuJR6zFAu59K5c6KlC_oA3WHYex4iULFfydyPDDzGE/s320/2013-02-09+11.47.04.jpg) |
Rulla ihop drömtårtan |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgC5WeSOS9JEk_pROocrW9duit-abLjBJt2Cf-YObDVBH1JRCGMXqUl99xHPR1bgMA5DppJgfwRd7t-YSUU3gyV45Thr0TEwui2QSwNz7PPjcCccWyaN_zBISG5cwZmB0C0U-qEXPECjiw/s320/2013-02-09+11.51.33.jpg) |
och vira in den hårt i bakplåtspapper, låt den stå kallt en stund med drömtårtsskarven neråt |
|
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar