måndag 18 augusti 2014

Mjölkchokladfylld nachochips

Salt möter sött!
Från början är inspirationen till de här kakorna (eller vad man nu ska kalla dem) hämtad från klassikern radiokakan. Eftersom jag inte gillar ischoklad speciellt mycket passar det mig utmärkt att det ska användas smält choklad med lite sirap och smör i istället. För att få en härlig salt smakbrytning på det hela används nachochips istället för mariekex. Sen ville jag inte ha det som en kaka utan jag gjorde dubbla kex istället, då är det färdigt i portionsbitar!

Mjölkchokladfylld nachochips (~45 st)

400 g mjölkchoklad
85 g smör
1,5 msk sirap
~ 90 hela runda nachochips (2 st 200 g påsar, då blir det en del söndriga chips över)

Smält chokladen i vattenbad och rör ner det rumsvarma smöret och sirapen. Rör tills blandningen är jämn och slät. Låt chokladblandningen svalna lite och rulla 45 runda bollar ca chokladsmeten. Tryck ut varje boll på en nachochips och lägg ett andra chips ovanpå som lock. Låt stelna i kylskåp. 

Vill man inte ha fyllda kex kan man göra en "lasagne" istället: varva chokladsmeten och krossade nachochips i en form (börja och avsluta med chokladsmeten), låt stå kallt till serveringen. Både frysen och kylskåpet funkar bra men använder man frysen ska man tänka på att ta fram "lasagnen" ca 30 minuter innan serveringen så att det lättare går att skära upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar