tisdag 12 november 2013

Skinkpaj

Paj är enkelt och gott. 
Paj funkar bra till middag, att ha i lunchlådan eller att bjuda på till kvällsfikat. Detta recept på skinkpaj är ett bra basrecept som alltid lyckas!


Skinkpaj med ost

125 g smör
2 3/4 dl vetemjöl
1-2 msk kallt vatten

100 g rökt skinka i tärningar
100 g riven ost
1/2 paprika i tärningar
1-2 msk finhackad persilja 

2 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
Lite salt och nymalen peppar

Arbeta snabbt ihop smör och vetemjöl till en smulig deg, arbeta sen in vatten i sån mängd att degen blir smidig.
Låt degen vila 30 minuter i kylskåpet.
Tryck ut degen i en pajform (lite vatten på handen gör att den inte fastnar).
Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i 225 graders varm ugn.
Fördela skinka, paprika,ost och persilja i pajskalet.
Vispa samman ägg, grädde, mjölk och kryddor lätt och slå över pajen.
Grädda ca 20 minuter tills pajen fått en gyllene yta.
Servera med en fräsch sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar