Resterna efter middagen blir bra till lunch |
Tacogömma
800-1000 g malet kött
2 lökar
2 klyftor vitlök
2 röda paprikor
1påse original tacopulver
400 g krossade tomater (eller ca 5 tomater)
200 g philadelphiaost
200 g crème fraiche
150 g riven ost
Finhacka lök och vitlök. Skär paprika i små bitar. Stek maletköttet och krydda med lite salt och peppar. Låt löken och paprikan steka med en stund och krydda sen med tacokryddan. Rör ner den krossade tomaten (eller tomater som du skurit i bitar). Smaka av. Rör ihop philadelphiaost och crème fraiche och bred ut i en ugnsform, fördela köttröran över och strö på osten. Gratinera i ca 15 minuter i 225 graders varm ugn.
Servera med nachos och en fräsch grönsallad
Det blir riktigt gott om man kryddar allt själv med en egengjord tacokrydda. Min variant hittar ni här
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar