Mammas julfavorit |
Mördeg:
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
1 äggula
Fyllning:
1-2 äggvitor
1 dl socker
1. Arbeta ihop mjöl, socker smör och äggula till en mördeg.
Låt degen vila svalt en stund.
2. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum och tillsätt
lite socker i taget samtidigt som du vispar.
3. Dela mördegarna i två delar och kavla ut varje del till en
kvadrat (~ 16x30cm), drygt 0,5 cm tjockt.
Bred på hälften av fyllningen på vardera kvadrat och rulla ihop dem som rulltårtor.
4. Lägg rullarna på en skärbräda och ställ dem kallt en stund.
5. Skär dem i 1 cm tjocka skivor, lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen
12-15 minuter i 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar