Superenkelt och supersnabbt bröd. Dessutom supergott! Tack Ernst Kirchsteigerför receptet!
Jag hade dessutom haft varvat alla ingredienser utom sirap och yoghurt i en glasburk med lock som fått stå framme som en inredningsdetalj sen jul. Då var det verkligen bara att röra!
Ernst goda julbröd
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk matsoda
2 dl russin
2 dl hela hasselnötter
3 dl torkade, strimlade aprikoser
2 dl mörk sirap
1 l naturell yoghurt
ev. solros/pumpafrön på ytan
Rör ihop alla mjölsorter, salt, matsoda, russin, nötter och aprikoser. Tillsätt sirap och yoghurt. Fördela den kladdiga degen i två avlånga brödformar. (jag valde att klä formarna med bakplåtspapper istället för att smöra dem). Jämna till ytan, strö på solrosfrön och pumpafrön om du vill. Grädda i 200 grader i 60 minuter , sänk till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Täck bröden med lite bakplåtspapper mot slutet av gräddningstiden så blir de inte så mörka. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna.
Å gott blev det! Enda nackdelen är ju att alla här i huset fjärtar för fullt! =)
SvaraRadera:)
SvaraRadera