tisdag 2 april 2013

Havtornspannacotta

Under en av påskens middagar fick denna underbart goda och lena pannacotta vara finalen. Härliga påskfärger och lagom mycket. En pannacotta med spegel är enkel att göra bara man har tid att låta den stå och stelna. Den går dessutom
utmärkt att förbereda dagen före.
Havtornspannacotta (4 port.)
2 gelatinblad
3 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
50 g vit choklad
1/2 dl havtornsjuice
3 msk socker
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter. Bryt under tiden vitchokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädden blandat med vaniljpulver och häll den över chokladen. Rör tills chokladen har smält. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i den heta grädden, rör sen ner havtornsjuice och socker. Smaka av och tillsätt vid behov mera socker. Fördela pannacottan i fyra portionsglas och låt dem stelna några timmar.
1 gelatinblad
1/2 dl vatten
1/2 dl havtornsjuice
2 msk socker
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm upp vatten, havtornsjuice och socker. Krama ur gelatinbladen och smält ner i den varma vätskan. Fördela över pannacottorna och låt stelna igen nån timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar