måndag 28 oktober 2013

Stämpelkakor

Fler och fler har bakat stämpelkakor och bloggar om det sen. En rolig idé som man blir glad av och som uppskattas. I helgen fick jag äntligen tag i en sats "stämplar" och jag ville ju självklart testa på! Roligt var det! Degen är en bra basdeg utan bakpulver för att kakorna skall hållanformen i ugnen. Kakorna har smak av vanilj, men man kan också smaksätta med kakao eller kardemumma om man vill. Eller varför inte röra ihop en fyllning och göra dubbelkakor.

Vaniljkakor ( ca 60 st)

50 g strösocker
50 g florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
220 g vetemjöl
1 ägg
100 g smör

Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg, t.ex. i en matberedare. Låt degen stå kallt en timme innan du bakar ut den. Kavla sen ut degen tunt på mjölat babord och stämpla ut kakor. Grädda kakorna på bakplåtspappersklädda
plåtar i 175 graders varma ugnar tills kakorna fått
lite färg i kanten, ca 10 minuter.

Låt svalna och gläds åt kakorna med text!

2 kommentarer:

  1. Dom ser jätte fina ut :) ska testa och göra likadana idag :) tack för receptet

    SvaraRadera
  2. Degen är lätt att arbeta med och de blir goda! Men änglakakorna som jag lade upp i januari 2014 blir snäppet godare (men är lite mera svårbakade). Lycka till med baket!

    SvaraRadera