onsdag 18 juni 2014

Världens godaste rabarbersaft

Nu växer rabarbern så den knakar. Var och varannan har rabarber i mängder i sina trädgårdar (och vi som inte har snyltar gärna på andra :-)). Det bästa man kan göra av sin rabarber är en läskande råsaft. Superenkel och härligt god! Just nu, före midsommar är dessutom bästa tiden för att plocka rabarber, då har ännu inte så mycket oxalsyra hunnit med.

Mormors rabarberdricka

3 l rabarber i bitar (skölj rabarbern och skär den i bitar, skala inte)
2 citroner i skivor (skölj den och skiva den)
2 l kokande vatten
1-2 kg socker

Varva rabarberbitar med citronskivor i en stor skål. Slå det kokande vattnet över. Låt blandningen svalna och låt den stå svalt ett dygn. Sila och rör ner sockret.



De bästa recepten är sådana som man ärver och detta recept har jag fått av en faster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar