söndag 28 september 2014

Grönkålspaj

Godingen grönkål är grön och ståtlig i trädgårdslandet. Än klarar den sig länge på stammen, men jag var lite snål på grönkål igår - å då blev det en grönkålspaj till lunch. Supergott! Pajen påminner om spenatpajen jag gjort tidigare men inspirationen hämtades denhär gången från tidningen Pirkka. Med några förändringar förstås, som pajskalet som försvann.

Grönkålspaj

2 lökar (jag använde en gul och en röd)
150 g repad grönkål
2 msk smör
1 msk olja
Salt och peppar
100 g chèvreost
3/4 dl riven ost
3 ägg
1,5 dl grädde
1 dl mjölk
Salt, peppar

Skala och finhacka lökarna. Skär grönkålen i mindre bitar. Hetta upp smör och olja och fräs lök och grönkål i två omgångar, låt löken och grönkålen bli mjuka i stekpannan. Salta och peppra lite. Fördela grönkålsröran i en pajform och smula chèvreosten och den rivna osten ovanpå. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor till äggstanningen och häll det överst i pajformen. Grädda i 200 grader tills ytan är gyllene, ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar