onsdag 19 augusti 2015

Blåbärsmousse på browniebotten

Nu kommer äntligen ett nytt inlägg! En fräsch mousse med blåbär. Å så härlig färg har den också!

Blåbärsmousse

5 blad gelatin
250 g blåbär
1 brk gräddfil (200 g)
2 äggulor
0,75 dl socker
3 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter. Mixa blåbären med gräddfilen. Vispa gulorna och sockret pösigt och blanda i blåbärsmixen. Vispa grädden och vaniljsocker lätt. Krama ut gelatinbladen och smält dem i lite rykande vatten (1/4 dl) i en kastrull (vattnet får inte koka!). Häll det upplösta gelatinet i en liten stråle i blåbärs/äggulesmeten, rör om hela tiden. Rör sedan ner den vispade grädden. Smaka av så att du är nöjd med sötman.

Fördela antingen i portionskoppar och låt stelna några timmar innan servering eller fördela moussen över den kalla browniebottnen (med springformen kvar) och låt den stelna 5-6 timmar innan den serveras. Skär runt kanten med en vass kniv innan du lossar springformen så håller moussen sig hel och fin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar