Sent om sider föll även jag för frestelsen att baka philadelphiabullar. Å det är inte sista gången jag bakar dem! Goda, saftiga och lättbakade!
Philadelhpiabullar
Deg:
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
~ 14 dl vetemjöl
150 g rumsvarmt smör
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Pensling:
Ägg
Pärlsocker
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken. Rör ner socker, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta in mera vetemjöl vartefter och knåda sist in smöret. Degen skall vara elastisk och släppa bunkens kanter. Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Låt den jäsa i ~ 30 minuter under bakduk. Vispa under tiden till fyllningen: smör, ost, florsocker och vaniljsocker. Tryck 36 hål i degen (lite större hål än tummen) och fördela fyllningen i hålen. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader 15-20 minuter. Låt bullarna svalna och skär dem sedan i bitar med en philadelphiaklick mitt i varje ruta. Godast är bullarna färska, men de går också utmärkt att frysa in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar