Sega, söta och lätt syrliga.
Jordgubbsremmar
180 g jordgubbar
10 gelatinblad
1,5 dl vatten
1,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
0,5 tsk citronsyra
Litet matolja
1,5 tsk socker
0,5 tsk citronsyra
Mixa jordgubbarna och passera mixer genom en sil, använd 1 dl av jordgubbspurén.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten (ca 10 minuter).
Koka upp jordgubbspuré, 1,5 dl vatten, socker och sirap i en kastrull. Låt det koka kraftigt 5-6 minuter. Rör om då och då. Tag kastrullen av plattan.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner i kastrullen tillsammans med citronsyran.
Stryk ut lite olja på ett bakplåtspapper (på en bricka eller plåt) och häll smeten ovanpå. Bred ut massan med en sked eller en stekspade. Låt allt stelna i rumstemperatur, minst två timmar, helst över natten.
Skär i remmar och doppa remmarna i socker utblandat med citronsyra.
Förvara i en stor burk i rumstemperatur (utan lock). Det är lätt hänt att sockret smälter i alla fall, så man kan också skära i remmar och vända i socker vartefter man äter dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar