Jag gillar att testat på olika recept som vid den första blicken verkar vara lite udda. Det här receptet på häggblomssaft är just ett sådant recept. En god och läskande saft med en tydlig touche av blommor. Värd att testa nu när häggen blommar så fint!
Häggblomssaft
25 stora klasar häggblom
1,5 l vatten
1,5 kg socker
50 g citronsyra
3 lime i skivor
Plocka blommen av blomklasarna (inga stjälkar eller blad skall med). Lägg blommen och limeskivorna i en skål med lock. Blanda citronsyra och lite socker. Koka upp vatten, socker och citronsyran och häll den heta lagen över häggblom och lime. Låt svalna, sätt locket på skålen och förvar i kylskåp i fyra dagar, rör om varje dag. Sila och njut!
Spännande! Jag ska prova ikväll :-)
SvaraRaderaIntressant saft med blommig smak! Lycka till!
SvaraRadera