onsdag 22 maj 2013

Twix-kakor

Frasigt skal, härligt mjuk kola i mitten och så ett lock av choklad. Kan det bli bättre?

Twixkakor (50 st)

Botten
200 g smör
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk ljus sirap
1 tsk kanel, malen
2 tsk matsoda

Kola
3 dl vispgrädde
0,75 dl socker
0,75 dl sirap
75 g smör
2,5 tsk vaniljsocker

Glasyr
100 g mjölkchoklad

Gör så här
Bland alla ingredienser till bottnen. Rulla ut till 50 bollar och placera varje boll i en liten bakform. Gör en ordentlig grop mitt i varje kaka, mjöla eventuellt tummen. Nagga kakorna och grädda 7-8 minuter i 200 grader. Låt gropen sjunka ihop innan kakorna tas ut ur ugnen.

Koka upp grädde, socker, sirap och smör och låt allt sjuda till en härlig kola. Smeten ska klara kulörtvätt, eller vara ca 118 grader. Rör om mellan varven. Klicka ut lite kola i varje bottenskal. Låt stelna.

Smält chokladen och bred överst på kakorna som en glasyr.

Ät och njut!

P.s. Kakorna går utmärkt att frysa in.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar