En kryddigt god och mättande paj (eller omelett om man nu vill). Passar utmärkt att frysa in i portionsförpackningar för kommande luncher eller middagar. Servera med en fräsch grönsallad och guacamole.
Tacopaj (6 portionsbitar)
5 ägg Vispa snabbt ihop ägg och vätskan, förgrädda i 225 grader tills
1 dl grädde eller mjölk bottnen är fast och börjar få lite färg.
400 g malet kött Stek det malda köttet i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök,
1 vitlöksklyfta tomatpuré, tacokrydda och lite salt och peppar. Tillsätt vattnet och
1 msk tomatpuré låt röran bli krämig. Fördela köttet över pajbottnen.
2 msk tacokrydda
salt, peppar
0,5 dl vatten
Tomat i skivor Fördela tomat och lök på pajen.
Lök i ringar
2 dl riven ost Vispa samman grädden med creme fraichén och rör ner osten. Bred
1 dl grädde ut över pajen.
0,5 dl creme fraiche
Grädda i 225 grader tills ytan blivit gyllene
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar