lördag 7 september 2013

Min egen mysli

En alldeles egen, hemmagjord, lätt crunchy och god mysli med lite kokossmak. Superenkel att fixa till! Jag brukar blandar till min egen mysli några gånger per år, då vet jag vad som finns i den. Här står äppeljuicen, russinen och den torkade frukten för sötman.

Mysli

1 l havregryn
2,5 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl kokosflingor
1 dl jordnötter
2,5 dl äppeljuice
1 dl hasselnötter
ca 5 dl krossade flingor (t.ex. allbran, cornflakes eller havreringar)
1 dl russin
1 påse torkad frukt

Blanda havregryn, solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön, kokosflingor och jordnötter med äppeljuicen. Bred ut myslibasen i en långpanna. Rosta i 160 graders varm ugn ca 30-40 minuter tills blandningen har fått en fin ljusbrun färg. Rör om ett par gånger under tiden. Låt allt svalna och rör ner halverade hasselnötter, krossade flingor, russin och torkad frukt.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar