Jag fick för några år sedan ett recept på äppeldricka av en väninna. (Vinsyran är dock utbytt mot citron) Sen dess har jag varje höst lagat en sats av den underbart goda drycken! Drycken ska stå några dygn innan den är klar så det gäller att ha lite tålamod och rum i kylskåpet.
Äppeldricka
2 l äppel i bitar (oskalade)
1 citron i skivor
6 l kokande vatten
0,5 kg socker
Sätt äppelbitar och citronskivor i en stor skål (med lock). Slå på det kokande vattnet. Låt stå övertäckt och svalt i 3 dagar. Sila och rör ner sockret (rör tills det smält). Drick som sådan utan att späda ut den.
Med konserveringsmedel i står sig drycken, annars gäller det att dricka upp den eller att frysa in den.
Det går utmärkt att kasta ner några kanlestänger, lite kardemummafrön, hela nejlikor för att få en dryck som passar kring jul.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar