måndag 19 augusti 2013

Tomatsås

Det har varit en lyx att ha en hemmagjord tomatsås i frysen under vintern. Då har det bara varit att ta fram såsen och använda på pizza, i paj eller som bas i köttfärssås. Tomatsåsen har dessutom lyft smaken på maten.

Åsas tomatsås



1 kg röda tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
1/2 vitlök
2 morötter
1 chili
1-2 msk olivolja
Timjan
Oregano
Basilika
Salt
Peppar

Halvera tomaterna. Ansa och skär paprikorna i fjärdedelar. Halvera lökarna och vitlöken - skala inte! Skala och skär moroten i slantar.

Bred ut grönsakerna i en långpanna. Ringla olivoljan över. Salta och peppra. Strö lite örter överst.

Baka i 200 grader varm ugn i ca 30 minuter - det ska bli mjukt och lite mosigt och se lite rostat ut. Låt svalna lite och ta bort skalen. 

Mixa i matberedaren och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar