Chokladtårta
150 g mörk choklad (70 %)
150 g osaltat smör
3 ägg
1/2 dl sötning
1 tsk vaniljpulver
50 g mandelspån
Smält choklad och smör på svag värme. Vispa ägg, sötning och vaniljpulver fluffigt. Rör först ner choklad-smörblandningen i äggsmeten och sen mandelspånen. Fördela smeten i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Grädda i 200 grader ca 8 minuter. Kakan ska vara lös i mitten, den stelnar till sig när den fått svalna. Låt svalna.
1/2 dl grädde
100 g choklad (70%)
Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om tills allt choklad smält och blandningen gått ihop bra. Bred över kakan. Låt allt stå svalt, gärna till nästa dag.
Hallon och vispad grädde passar bra till tårtan. |
Hej,
SvaraRaderaVilken fin blogg du har skapat! Chokladtårtan ser jättegod ut liksom allt annat du har skapat. Blir riktigt sugen på något gott.
Vad roligt att höra :)
SvaraRadera