lördag 10 augusti 2013

Vernissage

Tidigt i sommar fick jag en förfrågan om att fixa lite dricka och tilltugg till vernissagen på Humlefestivalen. Önskemålet med drickat var saft av svartvinbärsblad. I och med att jag har så få buskar med svarta vinbär så föreslog jag att man kunde bjuda på saft av olika blom också. Förslaget gillades och efter lite geniknölsgnuggande från min sida lovade jag stå för tilltugget också. Under sommaren har idéer på tilltugg ploppat upp och godkänts eller förkastats av mig. Det svåra har varit att begränsa sig, för det finns ju så mycket gott och intressant man kunde bjuda på.

En mycket lyckad kväll! Maten uppskattades och väckte lite diskussion. Jag är nöjd!


Det här bjöd jag på:
Saft av Svartvinbärsblad, syrenblom, Häggblom och Älgört. Och så vatten med lite blåbär och citronmeliss i för de som hellre dricker det.

Lät salta, rostade mandlar

Ostchips
Ostchips är superenkelt att göra. Skiva osten och vik ostskivan dubbel. Grädda i 150 graders ugn tills osten fått lite djupare färg. Låt svalna och ät som sådana eller med dipp, tomatsås eller köttfärsröra.

Knäckesticks

Krustader med mögelost och hjortronsylt
Fyll krustader med mögelost. Klicka lite hjortronsylt på. Värm 5 minuter i 150 grader. Servera genast.

Baconinlindade dadlar med mandel
Fyll en torkad dadel med en skalad mandel. Linda en halv skiva bacon runt det hela. Lägg dadelrullen med skarven neråt i en ugnsform. Grädda i 225 grader 12-15 minuter tills baconytan är lite knaprig. Servera varma eller kalla.

Morotsstavar med dipp

2 kommentarer:

  1. Har du recept på syrensaften också? som var så god :)

    SvaraRadera
  2. Nu är ett inlägg om lite olika safter, däribland syrenblomssaften, uppe på bloggen! Roligt att du gillade saften!

    SvaraRadera