Gott Nytt År 2014 till Er!
Mandel, socker, mjöl och smör i en härlig blandning som trycks ut i metallformas, gräddas och som sen kan fyllas med många olika goda fyllningar. Kinuskisås eller vispad grädde och bär är en klassiker. Testa med dulche con leche och chokladhack eller lemoncurd med uppvispade grädde.
Mandelformar (18 st)
100 g sötmandel
1/2 dl socker
150'g vetemjöl (2,5 dl)
100 g smör
1 äggula
Kör mandel och socker i en matberedare tills mandeln är finfördelad. Tillsätt vetemjöl och smör och mixa tills smöret är finfördelat. Mixa sist ner ägget (snabbt). Det går också att använda mald mandel och arbete ihop degen med fingrarna. Dela degen i 18 bitar och tryck ut dem i mandelmusselformar som är smorda. Låt dem sedan stå kallt 30 minuter innan de gräddas. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter. Låt dem svalna innan de trycks ut ur formarna.
Tips: mixa 80 g havregryn istället för mandeln för att få mandelfria musslor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar