Chokladtårta
150 g mörk choklad (70 %)
150 g osaltat smör
3 ägg
1/2 dl sötning
1 tsk vaniljpulver
50 g mandelspån
Smält choklad och smör på svag värme. Vispa ägg, sötning och vaniljpulver fluffigt. Rör först ner choklad-smörblandningen i äggsmeten och sen mandelspånen. Fördela smeten i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Grädda i 200 grader ca 8 minuter. Kakan ska vara lös i mitten, den stelnar till sig när den fått svalna. Låt svalna.
1/2 dl grädde
100 g choklad (70%)
Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om tills allt choklad smält och blandningen gått ihop bra. Bred över kakan. Låt allt stå svalt, gärna till nästa dag.
| Hallon och vispad grädde passar bra till tårtan. |
Hej,
SvaraRaderaVilken fin blogg du har skapat! Chokladtårtan ser jättegod ut liksom allt annat du har skapat. Blir riktigt sugen på något gott.
Vad roligt att höra :)
SvaraRadera