torsdag 3 oktober 2013

Pesto på persilja eller grönkål

En smakrik, god och hemmagjord pesto är pricken över i när man äter en god grillad köttbit. Jag föredrar att använda grönkål eller persilja som det gröna inslaget i peston i stället för den traditionella basilikan. Mandel eller solrosfrön passar utmärkt med i stället för pinjenötterna.

Pesto

1 dl solrosfrön eller mandel
1 vitlöksklyfta
2 dl strimlad och sköljd persilja eller grönkål
1 dl riven ost (t.ex. prästost)
1 dl kallpressad rypsolja
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Mixa först solrosfrö och mandel i en matberedare. Tillsätt sen persilja eller grönkål och mixa lite till. Mixa sen ner osten. Tillsätt slutligen oljan och kryddorna och mixa lite till. Smaka av.

Ät peston direkt eller frys in för vinterns behov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar