Hallonkola (ca 35 st)
225 g hallon
3/4 tsk vaniljpulver
2 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
Passera hallonen genom en sil för att slippa kärnorna i kolan sen. Blanda allt i en tjockbottnad kastrull och koka upp under omrörning. Låt allt koka till ca 125 grader (125-130 grader eller gör ett
kulprov) och häll kolan i en bakplåtspappersklädd form (20x20 cm) för att stelna. Skär eller klipp kolan i bitar.
kulprov) och häll kolan i en bakplåtspappersklädd form (20x20 cm) för att stelna. Skär eller klipp kolan i bitar.
Men tack snälla du för ett lättförståeligt recept:) är kanske lite trög men har inte förstått av alla hallonkolarecept jag läst på nätet om jag ska blanda i vätskan jag pressar ur hallonen el purén som blir kvar i silen. .. Ditt förstod jag! God Jul :) hälsar Berit
SvaraRaderaTack Berit och God Jul till dig också! Visst är det roligare att testa på när det är tydligt skrivet! Med hallonkolan här så vill jag ha den slät, så då använder jag vätskan och inte fröna.
SvaraRadera