tisdag 3 december 2013

Knäckebröd

Ute viner vinden och snön yr ner. Här inne är det varmt och ombonat. Så då har jag passat på att fixa lite i köket inför adventstiden och julen, man vet ju aldrig när man får kaffegäster... Det här receptet på knäckebröd ger ett gott och knaprigt bröd med minimal arbetsinsats. Det är bara att röra ihop, sporra och grädda. Och så njuta av det goda brödet förstås!

Knäckebröd (1 långpanna)

2 dl havregryn
1 dl rågmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön eller pumpafrön (jag tog 50:50)                      
1/2 tsk salt
3 dl kallt vatten

Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner vattnet. Låt smeten svälla 10 minuter. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna - enkelt går det om man sköljer baksidan av skeden med kallt vatten med jämna mellanrum och så breder man ut med den. Sporra i bitar redan nu så går det lätt att bryta itu sen. Grädda i 175 grader ca 45 minuter- 60 minuter. Låt svalna och bryt i bitar,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar